Brukerveiledning

Sifr Sign - Enkelt å komme i gang.

1) Velg dokument

Du kan høyreklikke et hvilket som helst dokument og velge Sifr Sign.
Du kan også dra et dokument rett inn i applikasjonsvinduet. Applikasjonsvinduet endrer farge for å indikere at du nå kan slippe dokumentet.
Sifr Sign håndterer resten

2) Velg signatører og send dokument

Når du har valgt et dokument dukker signatørskjemaet opp. Du må fylle inn Fullt navn, epost og mobilnummer.
Når du er fornøyd med signatørene trykker du på “Send Request”.
Du må da velge om du ønsker SMS eller E-ID. Ved SMS mottar de en signeringslenke der de kan signere på en pekeflate, slik du er vant til på f.eks postkontor. E-ID benytter våre tilgjengelige E-ID muligheter som BankID, Buypass, NemID og Svensk Bankid m.fl.

3) Motta ferdig dokument

Når alle har signert lastes det signerte dokumentet automatisk inn i samme mappe der det originale dokumentet ligger med en såkalt prefix “Signed”. Både du og de som har signert mottar også dette dokumentet på epost.

Hvordan ser det ut?

Akkurat sånn her

Du høyreklikker et dokument og appen åpner seg. Velg signatører og trykk send.
Du må så velge autentiseringstype og sende avgårde. Mottager får signaturforespørsel og kan signere rett fra mobil eller epost. Vi bruker såkalte åpne id løsninger, noe som gjør at brukeren selv velger om han vil bruke dansk, svensk eller norsk ID.

Vi sender selvfølgelig

Varsler

Varsling om signeringsforespørsler mottas både på epost og SMS. Når lenken åpnes og SMS signering er valgt, blir brukeren møtt med en signeringsflate, en nedlastingslenke og en signeringsknapp. Brukeren må laste ned dokumentet før signering, sånn at vi forsikres at dokumentet er åpnet og lest.

De kan mottas

Via SMS og epost

Hva nå?

Dokumentet er signert

Når alle har signert dokumentet oppretter vi en såkalt PAdES – et pdf dokument som er låst og sikret for at noen kan endre dokumentet i etterkant. Dette vil bryte sertifikatet pdfen er opprettet med og vil være klart synlig. Denne pdfen sendes så ut til både deg, som sendte ut signeringsforespørselen – og alle som signerte. Når Sifr Sign kjører på maskinen din blir også dokumentet skrevet tilbake til mappen der dokumentet lå.